Serwis Hotel Bez kategorii Reklama za pomocą Krówki

Reklama za pomocą Krówki

Krówki to cukierki kochane przez wszystkich Polaków, a mało tego, doceniane są one na całym świecie. Jest to produkt typowo polski, w Polsce produkowany. Historia Krówek rozpoczyna się prawie sto lat temu. Wtedy to, Feliks Pomorski, jako jeszcze mały chłopiec, nauczył się je wytwarzać u swojego wuja w Żytomierzu. Dorosły, już, Pomorski postanowił produkować Krówki na skalę masową i w ten sposób powstała pierwsza fabryka tych cukierków w Polsce. Została ona otwarta w Poznaniu, ale niestety, w trakcie II wojny światowej, pan Feliks został wysiedlony. Pomorski wraz z rodziną zamieszkał w Milanówku pod Warszawą i tam wznowił produkcję. Tu, też, jednak nie miał szczęścia, bo fabryka spłonęła. Pomorski nie załamał się jednak, zakasał rękawy i odbudował fabrykę. Produkcja Krówek została wznowiona po raz kolejny. I całe szczęście,bo bez tych przysmaków wiele osób nie wyobraża sobie codziennego funkcjonowania. Krówki produkowane są z cukru, masła i mleka. Składniki te miesza się ze sobą, następnie przez kilka godzin gotuje w specjalnej kadzi. Potem, należy wylać masę na stół i zostawić do wystygnięcia. Pozostawiona na kilka dni masa zastyga i dopiero wtedy nadaje się do pocięcia i zapakowania w papier. Swoją nazwę cukierki zawdzięczają krowie, która od samego początku była elementem obowiązkowym na opakowaniu każdej Krówki. Produkty te cieszą się również ogromnym zainteresowaniem wśród gospodyń domowych, które używają ich do zrobienia masy kajmakowej. Cukierki występują pod różnymi smakami: toffi, kakaowym, czekoladowym, sezamowym, śmietankowym czy waniliowym, dlatego najbardziej wybredne podniebienia doceniają Krówki. Różna jest też konsystencja tych wyrobów. Są Krówki kruche, ciągnące się i półkruche. Wszystko zależy od czasu przechowywania, im jest on dłuższy, tym cukierek bardziej kruchy. Dziś, cukierki te realizują się także jako krówki reklamowe. Potencjał tych słodkich pyszności już dawno zauważyli przedsiębiorcy i właściciele firm, próbując Krówkami przyciągnąć jak najwięcej kontrahentów. I tak, dziś cukierki te towarzyszą ważnym spotkaniom biznesowym, szkoleniom oraz kursom. W restauracjach czy kawiarniach stanowią słodki dodatek do kaw i herbat, a w gabinetach lekarskich często stanowią nagrodę dla dzieci, które w trakcie badań były grzeczne. Wielu producentów Krówek oferuje zaprojektowanie i wyprodukowanie opakowań z logo czy według pomysłu zleceniodawcy. I po raz kolejny sprawdza się stare powiedzenie: ?przez żołądek do serca?, tym razem z Krówkami w roli głównej.

Related Post